marți, 15 martie 2011

Amintiri ale inceputului


Isis a implinit doi ani!
Voi prelua tonul cald al unei mesaj de felicitare care ne-a fost trimis de catre una dintre gravidele care va naste in curand doua fetite gemene la noi.
Avem doi anisori!
Isis un copil care alearga

La doi ani copilul alearga si se stapaneste bine pe picioare. Se exprima cu usurinta catre mama lui, cei care il ingrijesc si cei din anturajul de joaca.
Chiar daca cuvintele din vocabular pot fi mai multe sau mai putine, cateodata fiind grea exprimarea, modul de comunicare real exista, iar ceea ce doreste  sa exprime reuseste prin gesture, miscari ferme. Un copil la doi ani are ritualurile bine stabilite, are clar definitivat universul familiei, zambeste, alearga, executa miscari ferme in jocurile pe care le-a indragit.



Implicare, dedicare, crearea unei familii
Poate v-ati gandit cum a inceput Isis?
 Un om care cladit visul lui si alaturi de el a antrenat si alte visuri.
Le-am vazut pe AnaMaria si Laura, cele care au trait visul realizarii unei maternitati alaturi de echipa de medici, acum asistentele coordonatoare ale clinicii, cum alergau pe holurile spitalului pentru a-si termina sarcinile, fiindca isi propusesera sa ii faca o surpriza doctorului, care construise cu trup si suflet ceea ce reprezinta azi Isis.
Care a fost surpriza?
 Un tablou, in care au creat ceea ce reprezinta Isis-ul acum: munca, dedicare, pasiune, comunicare, perfectionare. Veti vedea un simbol al Isis-ului construit intr-o dupa amiaza, ascunse in sala Lamaze, unde fiecare persoana implicata in proiectul Isis, a sugerat cate o idée, un simbol din fasa, comprese, ace, tubulaturi de perfuzii, recipient de la antibiotic, seringi pentru vaccinari nou-nascuti.
Iar ceea ce am vazut ulterior, ne-a impresionat!
Sufletul unei familii la baza proiectului Isis
Isi amintesc cum au proiectat si au facut calcule minutioase cand inca era in faza de proiect, cand insoteau fiecare muncitor ce trebuia sa definitiveze o instalare sau o instalatie in cladire, cum la un moment dat se mutasera chiar in clinica, impreuna cu sotii lor pentru a supraveghea indeaproape fiecare executie.


Pasiunea te inalta
Le vad in continuare pe Ana si Laura, dedicate, coborand in saloane sa discute cu gravidele, apoi sa dea telefoane pentru a face comenzile necesare clinicii, dupa care se echipeaza pentru a intra in sala de operatie, pentru a insoti medicii care efectueaza diverse interventii chirurgicale.
Noi cei din interior le simtim aici, dincolo, oriunde sa dea o mana de ajutor, sa isi duca la bun sfarsit sarcinile de moasa. Dar pacientele nu simt acest lucru, ele le vad zambitoare si deschise pentru a le fi alaturi, le raspund cu usurinta fiecarei intrebari adresate, chiar alearga pentru a adduce o sticla de apa sau o simpla formalitate sa o indeplineasca pentru pacient.
Sunt dedicate locului si au construit pas cu pas in Isis, e viata, sunt emotii, sunt amintiri ale primelor nasteri, ale primelor operatii.
Daca vei naste la noi, in mod sigur vei ramane impresionata de personalitatea acestor doua asistente care coordoneaza activitatea in Isis Medical Center.
 Un bagaj considerabil al amintirilor
Am privit fotografiile lor de la inceput.
Este emotionant.
Imi povesteau cu glas tremurand cum au organizat deschiderea maternitatii, cum au stat toata noaptea pentru a pregati cadourile surpriza pentru cei care treceau pragul maternitatii pentru a se familiariza cu un alt mod de a naste.
Inca de la inceput sufletul lor este dedicate clinicii, fiindca adesea raman peste programul stabilit, daca este nevoie de ele. Nu au existat pentru ele, limitele unui standard stabilit, ele au depus suflet, iar timpul nu le-a ingradit.
Tot ceea ce reprezinta Isis ca institutie, in relatiile cu mamicile care au nascut, cu medicii care colaboreaza cu noi, viata si relatiile ulterioare ale Isis-ului in diverse activitati sociale, medicale, acolo vor fi Ana si Laura insotindu-l pe medicul al carui vis l-au preluat si l-au dezvoltat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu