joi, 11 august 2011

Bagajul pentru maternitate

Daca vei suna la receptia clinicii si vei intreba  ce lucruri iti sunt necesare in momentul in care te vei interna, in mod sigur, ti se va spune ca nu este cazul sa vii cu nimic de acasa, deoarece in cadrul clinicii ti se vor asigura toate cele necesare confortului tau, cat si al bebelusului.


Sa facem un mic tur inca de la internare pana la externarea din maternitate:
La internare
Te vei schimba in haine de spital, respecti o camasa speciala pentru blocul operator sau pentru nastere, vei primi papuci.
Dupa nastere
Cand vei ajunge in salon, vei primi o alta camasa de noapte, insa cele mai multe mamici prefera sa se simta comode in propriile camasi de noapte si papuci.
Daca vei dori  sa folosesti articole de imbracaminte ce te fac sa te simti comoda, in salon, in functie de modul in care ai nascut si cum decurge recuperarea ta ulterioara, le poti folosi.
Pentru perioada de dupa nastere cand vei avea lohii sanghinolente, vei primi tampoane special confectionate. Unele mamici aleg sa foloseasca tampoane igienice proprii fiindca un anumit tip le asigura confortul.
Cand s-a nascut bebelusul tau
Imediat dupa nastere acesta va fi preluat in scutece sterile, iar perioada imediat urmatoare pana va fi adus alaturi de tine in salon. Acesta va avea haine si scutece din cadrul clinicii. Cat timp va ramane in maternitate va primi scutece din finet, paturica, invelitori pentru patut, scutece de unica folosinta, servetele umede, produse de ingrijire ale nou nascutului.
Insa, cele mai multe mamici aleg sa imbrace copiii in hainutele proprii imediat ce ajung in salon. In acel moment se nasc diverse intrebari, de aceea ne-am gandit ca iti putem fi de folos cu cateva sfaturi despre ce ar trebui sa ii cumperi. (stim ca iti va face placere sa ii iei cateva hainute inainte de nastere)
-          trei body-uri cu maneca lunga
-          trei body-uri cu maneca scurta
-          trei pantaloni cu/sau fara picior
-          doua sau trei perechi de sosete
-          doua sau trei perechi de manusi
-          doua sau trei caciulite
-          un pled subtire
Alaturi de lucrurile personale, nu uita:
-dosarul cu investigatiile efectuate in timpul sarcinii
-buletinul de identitate
-certificatul de casatorie


11 comentarii:

  1. certificatul de casatorie trebuie in original, sau putea aduce o copie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru perioada spitalizarii puteti aduce copia fiindca in maternitate vi se va intocmi un certificat constatator, dar la starea civila, unde ve-ti face certificatul de nastere al copilului aveti nevoie de original.

    RăspundețiȘtergere
  3. cu ce documente ne prezentam pt internare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara!
    Pe langa documentele mentionate mai sus, aveti nevoie si de adeverinta prin care demonstrati ca aveti asigurare de sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  5. se deconteaza vreo suma din pachetul de nastere? de ce imi trebuie adeverinta de asigurat?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara,
    daca as dori sa nasc la maternitatea dvs. insa nu am venituri,deci nici adverinta CAS, se poate ? Costul care va fi pentru un pachet "Familial" ?

    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Pretul unui pachet este de 1000 de euro chiar daca nu aduceti dovada vreunui venit.

    RăspundețiȘtergere
  8. buna ziua!in momentul de fata ma aflu in grecia si sunt insarcinata in luna august ar trebui sa nasc.vreau sa vin in romania in iulie pentru a ma pregatii de nastere as vrea sa stiu cat costa nasterea la maternitatea dvs si daca as putea sa nasc la maternitatea dvs?multumesc anticipat!!

    RăspundețiȘtergere
  9. buna ziua!in momentul de fata sunt insarcinata dar sunt in grecia impreuna cu sotul si fetita noastra ar trbui sa nasc in luna august de accea m-am gandit in iunie sa vin in romania sa ma pregatesc de nastere mi-as dorii fff mult sa nasc la maternitatea dvs.as vrea sa stiu daca se poate sa nasc la maternitatea dvs si daca sotul poate fii alaturii de mine pe parcursul nasterii?multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  10. Puteti sa nasteti, chiar daca nu sunteti in evidenta vreunui medic din clinica noastra.
    Pretul unei nasteri este de 1000 euro.
    Va asteptam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. buna ziua!am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta am rh negativ iar sotul pozitiv la primul copil nu au fost probleme doar ca dupa nastere mi sa facut acel vaccin cu imoglobina cred,acum sunt insaarcinata iar aproximativ 17 saptamani intrebarea mea ar fii trebui sa fac iar acel vaccin sau nu pentru ca doctorul din spania mi-a spus ca nu trebui dar nu prea am incredere.daca trebui saa fac vaccinul cand trebuie sa-l fac?va rog din suflet sa imi raspundeti!multumesc!

    RăspundețiȘtergere