luni, 18 mai 2015

Alaptarea, un drept al copilului sau o alegere a mamei?

Alaptarea, un drept al copilului sau o alegere a mamei?
Alaptarea in maternitatea noastra cu dragoste!
Alaptarea, o alegere asumata?
Intrebari care stranesc destul de multe controverse in aceasta lume virtuala, dar chiar si in viata de zi cu zi.
Aceasta poveste a alaptarii ar putea incepe de la un concept simplu in care vedem normalitatea, de la fiziologie si mai mult, de la o frumoasa relatie emotionala, reintregirea intregului, conceptul continuu.
Pentru cei care inca nu au  citit "Conceptul Continuum" de Jean Liedlof, va spunem ca este o carte pe care o recomandam cu drag pentru a intelege nevoile copilului, a intelege normalitatea asa cum a fost proiectata ea; puteti alege sa ramaneti in conceptul natural sau puteti alegi un alt concept pentru cresterea copilului dumneavoastra.

Normalitatea - nastere - alaptare - un concept emotional
In demersurile noastre de sustinere a alaptarii si ale nasterii naturale, am ajuns sa traim prin nastere si prin alaptare, aproape intreg personalul medical al institutiei noastre.
Daca va veti intreba insotitorii vostri la nastere daca au nascut, veti afla ca da, au nascut.
O data, de doua ori, de trei ori si chiar de patru ori.
Si au nascut natural.
Ne referim la personalul medical care va ofera informatia valabila, care va insoteste in aceasta perioada, prin filtrul propriu, raportandu-ne adesea la propria experienta.
In egala masura veti intalni printre noi persoane care au optat pentru operatia cezariana sau aleg sa se opereze, au alaptat sau nu au alaptat.
Informatia este aceeasi, dar emotia este diferita.
Suntem adesea intrebati care este cea mai buna cale de a naste, de a hrani, de a ingriji copilul.
Si surprinzator, veti afla multe pareri!
Va doriti o parere unica care sa va aduca formula magica de nastere, de ingrijire, de hranire-alaptare!
Formula magica nu exista.
Fiecare isi filtreaza aceasta experienta prin propria emotie, prin propria experienta de viata, prin experienta sa alaturi de proprii copiii sau/ si copiii altora.
De asemenea, este foarte importanta tipologia umana a celui care recomanda: poate fi un om pozitiv, poate extrem de calm, poate un om care a avut trairi negative sau experiente personale negative, poate fi un cadru medical care inainte de toate este OM.
Alaptarea este o alegere personala, emotionala
Dragostea materna este instinctiva, insa ea poate fi simtita imediat dupa nastere sau mai tarziu, in functie de obiceiurile interne ale maternitatii, de asteptarile personale, de cumulul de emotii personale si relationale cu care ne trece fiecare gravida pragul.
Alaptarea ar parea atat de simpla pentru anumite mame si la fel de grea si impovaratoare pentru altele.
Pozitia maternitatii cu privire la ritualurile proalaptare si ingrijire ale nou nascutului si ale mamei
Am fost desemnati "Spital Prieten al Copilului".
Suntem primul Spital Privat din Romania care a implementat practici prietenoase pentru mama, copil, tata si familia extinsa si a primit aceasta certificare.
Dar in egala masura, respectam dreptul de a decide informat!
De aceea, va incurajam sa comunicati dorintele dumneavoastra cu privire la cele prezentate mai sus.


Acestea cateva repere pe care va rugam sa ni le comunicati inca de la internarea in Spitalul Privat Isis:
1. Va doriti ca alaturi de dumneavoastra sa fie in permanenta un insotitor, inclusiv in timpul travaliului sau a operatiei de cezariana?
2. Comunicati daca va doriti contactul imediat cu bebelusul dumneavoastra in timpul operatiei.
3. Va rugam sa informati cadrele medicale daca va doriti nou-nascutul imediat dupa nastere.
4. Comunicati daca aveti nevoie de intimitate, iar primul moment cu bebelusul va fi amanat pana cand dumneavoastra va veti anunta pregatita.
5. Anuntati daca va doriti sa alaptati natural exclusiv, fara alte lichide decat laptele de mama.
6. Informati cadrele medicale care este optiunea dumneavoastra in ceea ce priveste alimentarea bebelusului (program de alimentatie 3/3h ,completare cu formula de lapte desi medicul neonatolog nu a recomandat acest lucru).
7. Daca decizia dumneavoastra este de a alimenta bebelusul cu alte formule de lapte personale, anuntati aceasta situatie si stabiliti impreuna cu echipa medicala un plan personalizat.
8. Nou-nascutul va fi despartit o perioada limitata de mama sa, dar  va fi adus imediat la sanul mamei sale. Anuntati daca va doriti un timp mai scurt sau nedespratirea mamei de bebelus.
9. Daca va doriti ca nou -nascutul sa fie in salon alaturi de dumneavoastra intr-un timp ales, va invitam sa comunicati acest lucru si sa stabiliti impreuna cu echipa medicala un plan personalizat de ingrijire si alimentatie a nou- nascutului.
10. In cadrul maternitatii noastre  nou-nascutii nu sunt despartiti de rutina pe timpul noptii de mamele lor.
Informati din timp echipa medicala despre intentia dumneavoastra, daca doriti ca pe timpul noptii  micutul  sa fie sub supravegherea cadrelor medicale.

Stabiliti impreuna un plan de ingrijire si alimentatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu