marți, 9 iunie 2015

O alta metoda de analgezie la nastere. Analgezia cu gaz.

Va informam ca la cererea pacientelor am introdus in cadrul Spitalului Privat Isis o noua metoda de analgezie la nastere!
Asa cum bine stiti, toti cei care ne urmariti inca de la inceputurile noastre, Isis sustine nasterea naturala.
De-a lungul timpului, travaliul a fost incurajat sa fie natural, dar in egala masura, au fost femei care au optat pentru folosirea unei metode de analgezie in timpul travaliului iar aceasta optiune a fost respectata.
Corpul femeii are capacitatea de a naste singur, de a trece din etapa in etapa a travaliului, ajungand pana in etapa finala cu resursele proprii si apoi, la nasterea copilasului.
Nasterea a fost preluata de anumite paciente ca fiind un proces simplu iar singurul lucru pe care il pot face in timpul contractiilor este  de a astepta. 
Ele aleg sa treaca prin stari diferite, sa isi caute diferite pozitii de confort, respirand si intrand intr-un ritm.

Metode de amelorare ale durerii la nastere

Nasterea in apa
Scufundarea in apa in timpul travaliului este o metoda de ameliorare a durerii contractiilor, care ajuta la alegerea pozitiilor instinctiv, cat si la relaxarea prineului permitand evitarea epiziotomiei la nastere.
De-a lungul timpului am sesizat ca nasterea naturala fara interventii medicale, insotita de scufundarea in apa in timpul travaliului, cat si nasterea copilasului in apa, s-au finalizat cu perinee intacte de cele mai multe ori.

Nasterea cu anestezie epidurala
Anestezia epidurala a fost  preferata  numai in situatiile in care durerea din timpul contractiilor  nu mai era atat de usor de gestionat.
Poti naste cu anestezie epidurala respectand pasii stabiliti impreuna cu medicul ginecolog, cat si cu medicul anestezist.
Recomandam admistrarea epiduralei dupa ce avem confirmarea ca travaliul se afla pe un curs ascendent, de regula dupa ce dilatatia a ajuns la o o anumita progresie, de preferat cinci.

Exista situatii cand femeile aleg ca epidurala sa faca parte din planul de nastere, doar in cazul in care un travaliu natural are urcusuri si coborasuri ce ingreuneaza anumite etape.

        epidurala poate fi adminstrata si atunci cand dilatatia este intr-o faza incipienta, daca contractiile sunt foarte dese, durereaza de mult timp, iar gravida are nevoie de odihna
        epidurala poate fi administrata doar o singura doza, chiar si la sfarsitul travaliului, in cazul travaliilor lungi sau daca s-au desfasurat in timpul noptii iar nevoia gravidei este de a avea o pauza pentru a se odihni intre contractii.


Nasterea cu entonox-gaz
In multe tari din lume nasterea cu entonox este o normalitate in salile de nastere ale spitalelor.
Fiindca adesea ne trec pragul gravide care au avut experiente de nastere in alte spitale din afara Romaniei, la solicitarea lor, Spitalul Privat Isis a dotat salile de nastere cu dispozitive de gaz entonox, menit sa fie folosit in timpul contractiilor.

Recomandari:
        discuta cu medicul tau despre aceasta optiune, pentru a asigura un plan personalizat de nastere
        poti folosi gazul analgezic cand simti ca intensitatea durerii atinge un prag pe care nu il poti depasi
        nu iti forma o imagine despre nasterea ta in care sa nu simti durerea si sa folosesti continuu analgezia cu entonox
        foloseste diferite pozitii pentru a avea o un travaliu instinctiv, asculta-ti trupul iar el, in timpul fiecarei contractii, te va directiona catre pozitia care iti ofera confort
        poti folosi intermitent gazul entonox, astfel incat sa poti avea un travaliu activ


Recomandarile Spitalului Privat Isis sunt:

        Sa analizezi in profunzime fiecare optiune de a diminua sau de a reduce durerea la nastere
         In cazul in care ai optat deja pentru o metoda de analgezie, cauta informatii despre  etapele si modul in care se desfasoara  travaliul
        Afla efectele emotionale si comportamentale in cazul fiecarei optiuni pe care o ai in vedere





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu