marți, 8 martie 2011

Un copil este binevenit intotdeauna!


 
Se opereaza

Agitatie ca intotdeauna.
Echipa este prezenta in sala, medicul anestezist in preajma, iar neonatologia déjà se retragea in salonul de reanimare nou nascuti, pentru a acorda primele ingrijiri flacaului abia nascut.

Moda taticilor prezenti in sala de operatie

Imediat dupa noi s-a retras si tatal echipat haios, de sus pana jos in alb, cu masca si incaltat cu acoperitori de interior.
 Fusese prezent in sala de operatie, apoi am realizat ca a fost oriunde unde era si sotia lui.
Exprima entuzism, energie, bucurie pe care nu o putea stapana. Era aici si dincolo in acelasi timp, dorea sa surprinda fiecare moment al bebelusului, dorea sa stie ce se intampla cu sotia lui in sala de operatie.

Familia cu trei fete a fost binecuvantata cu inca un copil

Intr-o prima faza acest tatic parea la fel ca altii care emana bucuria de a fi tata pentru prima oara sau din nou. Apoi, am aflat ca avea trei fetite acasa iar acum venise baiatul. Cata perseverenta, am gandit initial, insa de fiecare data ne impresioneaza povestea familiei ce alege sa nasca in clinica noastra.

Baiatul a fost un "dar"

Daca exista familii care isi doresc din tot sufletul un baiat, iar in incercarile repetate rezultatele sunt adesea fete, in aceasta familie, am simtit ca baiatul a fost un ‘’dar’’ asa cum ne povestesc ei, pe care nu credeau ca-l vor mai primi vreodata.
O sarcina neasteptata, dupa ce nici nu mai gandeau ca ar mai putea sa aiba vreun copil.
Cele trei fete erau in acel moment ceea ce visasera cu ani in urma pentru familia lor.

O mamica dedicata, asigura confortul familiei

Deja familia era dedicata si construiau un camin cald celor trei fete de varste diferite, iar mama era cea care era prezenta continua in viata lor pentru a oferi dragostea si atentia pe care si-o doreste orice copil de la parintii lui, dar de aceasta data mama oferea si compensa dragostea unui tata care era adesea plecat ‘’in alte tari’’ pentru a asigura confortul familiei.


 Baiatul a fost acel dar pe care nu-l mai asteptau, a fost intamplarea

Daca v-am povestit despre taticul care iradia alergand intre cele doua sali pentru a nu rata vreun moment important pentru a-l imortaliza, am vrea sa va spunem cate ceva despre aceasta mamica zambitoare, care nascuse primele doua fete prin nastere naturala, iar a treia fetita s-a nascut prin operatie cezariana, urmand ca al patrulea copil, sa fie nascut tot prin aceeasi manevra chirurgicala.




Nu am vazut emotii, nu am vazut teama. Am vazut doar nerabdarea intalnirii cu micutul.
Am vazut numai zambet, simteam   traieste o poveste frumoasa, o poveste in care protagonistii erau ea si sotul ei, urmand ca peste cateva minute vedeta filmului sa devina flacaul lor.

Zambetul facea parte din fiinta ei
Am putea spune ca trecuse prin alte experiente si acum isi controla emotiile raportandu-se la ceea ce a trait in trecut. Sau poate zambea fiindca sotul ei era plin  de emotii, dar care erau legate de starea ei, de ceea ce urma in curand, o operatie, un pe care nu si-o dorea, dar era necesara. Sau mai degraba, zambetul facea parte din fiinta ei, a acestei femei de 38 de an ice devenea pentru a patra oara mama.


Interventia chirurgicala a inceput
Medicul ei, dr. Profesor Tica Vlad, era cel care ii inspira incredere, avea siguranta actului medical, emotiile pareau ca nu exista. Zambea.
Dupa putine minute, medicul tinea flacaul in brate, dupa care l-a asezat pe masa special pregatita pentru el. Mama isi privea puiul zambind. Era atenta la miscarile lui, ba chiar incerca sa ii defineasca cateva trasaturi ale fizionomiei!

Il auzea plangand si acest lucru era important

Ceea ce se intampla pe acea masa nu era relevant pentru ea, stia ca dr. Bucur Teodora si as. Fagadau Mihaela, erau acolo sa ii asigure primii pasi in viata flacaului abia nascut.



Operatia cezariana s-a incheiat

S-a incheiat si operatia cezariana si a fost adusa in salonul postoperator, imediat flacaul a fost luat de aistenta pediatra pentru a-l lasa sa se scalde in brate mamei sale.
 Cata fericire! Surpriza!
Nu credea ca atat de curand il va putea simti in bratele sale.

Starea de dupa operatie

Era amortita dupa operatie si tocmai povestea ca incepe un usor frison, dar prezenta micutului  la san a facut-o sa uite tot ceea ce simtea. In urmatoarea ora, baiatul s-a desfatat la sanul mamei, timp in care parintii nu mai conteneau sa savureze momentele de familie. Mama nu se mai gandea la starea ei, era operta, dar ce conta?

 Avea bebelusul in brate, era fericita!




O vedeai si preluai zambetul ei

A doua zi in salon, intalnim aceeasi mama vesela, care emana fericire, intampina pe fiecare cu o fata senina, multumita, imbiindu-i si pe ceilalti cu starea ei.
Micutul a preluat starea parintilor, iar zilele care au urmat s-a adaptat conform varstei sale, a supt la san, iar mama a plecat multimita acasa ca secretia de lapte care parea sa ii dea emotii zilele anterioare, acum era prezenta!


Unicitatea familiei

Toate familiile pentru noi sunt unice in felul lor, aceasta familie ne-a confirmat ca acolo unde-i dragoste, intelegere, credinta, copiii sunt bineveniti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu