marți, 23 decembrie 2014

De ce sa nasti in apa "ca acasa"?

Iata cateva argumente pentru o nastere in apa ca acasa


Cauta o pozitie confortabila. Nastere in apa

Puteti alege confortul apei


Cand alegeti o nastere in apa, veti descoperi ca, intrand in bazinva puteti bucura de senzatia de relaxare data de apa calda si puteti cauta o pozitie confortabila.
 Lasati-va ghidata de propriile sentimente si vorbiti cu moasa sau cu medicul cand este momentul sa intrati in apa. 
Daca veti simti cu tarie ca va doriti sa intrati in bazin, puteti face acest lucru. Cu toate acestea, nu va grabiti. Probabil va fi mai bine pentru dumneavoastra daca veti astepta pana cand colul uterin va avea cel putin cinci centimetri dilatatie.


Partenerul poate alege

Apa calda  ajuta extrem de mult in momentul in care contractiile sunt destul de puternice si frecvente sau daca deja exista o stare de disconfort la nivelul spatelui.
Daca va doriti ca partenerul sa va fie alaturi in timpul travaliului, el poate alege sa intre cu dumneavoastra in apa. Este recomandat ca partenerul sa faca un dus inainte de a intra in bazin daca este posibil.


Calmul este important


Amintiti-va sa beti multe lichide sau suc de fructe in functie de nevoia pe care o veti simti in acel moment, deoarece va veti folosi energia intr-un mod pozitiv in timpul contractiilor.
Apa va avea efect relaxant. Veti fi calma. 
Nevoia de lichide va fi mai accentuata la inceputul travaliului, iar in partea a doua a travaliului va exista o dorinta de a bea lichide in cantitati foarte mici, intrucat o vezica urinara golita va permite bebelusului sa coboare mai usor in pelvis.


Temperatura indicata apei trebuie sa fie in jur de 37 ° C
In prima etapa a travaliului este optima temperatura: 35 ° C -  37 ° C, iar in partea a doua a travaliului 37 ° -37.5 °.
In momentul expulziei este indicata temperatura de 37.5 °C pentru a asigura confortul termic nou- nascutului. O temperatura mai mare poate determina supraincalzirea gravidei producandu-i disconfort.
Incearca diferite pozitii
In cazul in care travaliul progreseaza lent in apa puteti incerca diferite pozitii, chiar va sugeram sa iesiti din bazin si sa mergeti mai mult pe jos, sa va folositi de pozitiile gravitationale.
Pozitii indicate pentru a depasi aceasta etapa lenta a travaliului si a facilita pozitionarea bebelusului pentru nastere: ghemuit, in genunchi, in patru labe sau sa urcati scarile si sa le coborati.




Ascultati-va trupul!

Va sugeram sa va ascultati corpul si sa raspundeti nevoilor lui in timp ce va aflati in travaliu. 
Daca instinctul va spune ca va doriti sa parasiti piscina de nastere si sa va asezati in pat sau sa folositi o minge de nastere, faceti acest lucru! 
Trupul va ghideaza!
Daca simtiti ca apa calda sau scufundarea in bazin nu va ofera o stare placuta intr-un anume moment, raspundeti instinctelor!


Libertatea de a alege pozitiile

Aveti libertatea sa folositi orice spatiu din salon, nu doar bazinul de nastere. Nu trebuie sa simtiti ca e necesar sa utilizati bazinul doar pentru ca este in camera.
Puteti obtine relaxare in alte moduri, alegerea este a dumneavoastra in timpul travaliului.
O nastere naturala in bazin, „ca acasa”, va ofera optiunea de a alege, de a va simti libera si de a intra in conexiune cu trupul , respectiv propiul instinct.



Articole pe aceeasi tema:

Cum puteti folosi un bazin in timpul travaliului?
Ce pozitii puteti folosi in piscina?
Care este rolul moasei in timpul travaliului in apa?
Poti folosi alte metode de ameliorare a durerii in apa?
Care sunt situatiile cand va trebui sa iesi din bazin?
Ce se intampla atunci cand copilul se naste in apa?
Cum pot folosi un bazin in timpul travaliului?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu