miercuri, 19 ianuarie 2011

A existat un vis, acum iata, inceputul!

Acesta este inceputul     


Am gasit potrivit sa incepem acest jurnal al Isisului cu un alt inceput. Este un articol pe care este semnificativ pentru ceea ce reprezinta acum Isis Medical Center:




Cuget Liber-29.mai.2006
,,Pentru dr. Mohamed Zaher, specialist în obstetricã-ginecologie, ce profeseazã în cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgentã Constanta, România este patria în care si-a petrecut cei mai multi ani din viatã.
Lumina zilei a vãzut-o pe 30 iunie1973, la Cairo, capitala Egiptului.

Destinul le-a purtat pasii pãrintilor sãi, de origine palestinianã, în aceastã tarã datoritã serviciului. Tatãl docorului Zaher era atunci profesor la universitatea din orasul Cairo.
„Când aveam cinci ani, familia mea s-a întors în Palestina, la Gaza, unde am rãmas pânã la 18 ani¨, a declarat, pentru „Cuget Liber”, medicul ginecolog.
A decis cã va fi medic în clasa a doua.
Încã de când era elev în clasa adoua, interlocutorului nostru i s-a înfiripat în minte un vis care, ulterior, avea sã devinã realitate.


„Mi-am dorit foarte mult sã devin medic. În tara mea, însã, evreii nu au permis înfiintarea unei facultãti de medicinã. Existau toate specialitãtile, mai putin aceasta“, spune Mohamed Zaher.
Asadar, proaspãtul absolvent de liceu avea bine conturate planurile sale de viitor.
„Am primit o bursã de studii la facultatea de medicinã din Montreal, Canada. Pentru a obtine viza sã ajung în acest stat, trebuia sã merg la ambasada canadianã, care era în zona palestinianã ocupatã de Israel. Nu s-a putut“, completeazã medicul.
Chiar dacã împrejurãrile politice din tara sa, l-au împiedicat sã se ducã în Canada, dr. Zaher nu si-a abandonat visul. Si astfel, interesându-se unde ar putea studia medicina, a aflat de România.
Era în 1992.
Stia câte cevadespre tara noastrã, despre Revolutia din Decembrie 1989.
Cunostea chiar si douã cuvinte românesti  „da“ si „mâncare“, pe care le învãtase în Palestina, de la un evreu de origine românã.
S-a documentat într-o singurã zi despre învãtãmântul superior sanitar din România si a aflat cã se pune accentul pe multã practicã, deci pe contactul cu pacientii. Era exact ceea ce îsi dorea.
Dupã trei zile, tânãrul palestinian era la Bucuresti, singur.
„N-am vrut sã rãmân în Bucuresti, asa cã am luat legãtura cu studentii strãini care studiau în România si care m-au sfãtuit sã mã duc la Timisoara“,îsi aminteste interlocutorul meu.


De când sosise în tara noastrã, Mohamed mai învãtase câteva cuvinte românesti, dar nu îndeajuns cât sã poarte o conversatie.
Pentru a putea scãpa de anul pregãtitor la facultate, tânãrul trebuia sã învete grabnic sã vorbeascã româneste. Pentru asta, a avut ladispozitie cam douã luni.
„Studiam limba românã si câte 15 ore pe zi. Întelegeam cuvintele, dar nu puteam vorbi, nu le puteam lega într-o propozitie“, afirmã dr. Zaher.
Primul an de facultate l-a fãcut la Timisoara, însã i-a adus unele dezamãgiri.
Desi învãta pe rupte, nu primea notele pe care credea cã le merita. Singurul 10 îl luase la… sport!
Prin urmare, a decis sã continue studiul medicinii într-un alt oras.
Si astfel a ajuns la Constanta, unde s-a îndrãgostit de mare si unde erau o multime de studenti strãini si…restaurante cu specific libanez, sirian,etc.

Are în proiect deschiderea primei maternitãti private la Constanta.
Dupã sase ani de facultate, absolviti cu brio, au urmat cinci ani de specializare în obstetricã-ginecologie.
„Îmi plãcea si chirurgia cardiovascularã, dar, pentru a o studia, trebuia sã plec din Constanta“, completeazã Mohamed.

Peste doi ani, dr. Zaher îsi va sustine examenul de doctorat, iar, în toamnã, va absolvi cursurile masterului de management sanitar al Facultãtii de medicinã dentarã din cadrul Universitãtii „Ovidius“.

În 2001 si în 2005, s-a implicat în organizarea congreselor de ginecologie de la Mamaia si Eforie, manifestãri în premierã la malul mãrii.

În 2003, în colaborare cu dr. Viorel Cristurean, a deschis la Constanta o clinicã privatã, iar în prezent, lucreazã la proiectul primei maternitãti particulare din orasul de la malul mãrii.


Programatã a fi inauguratã peste aproximativ un an si jumãtate, aceasta va cuprinde, printre altele, saloane de nastere sub apã si sãli de operatie.
De asemenea, în cadrul clinicii se vor organiza cursuri Lamaze si va fi acordat tratament ambulatoriu.

Citeste si despre
Si totusi nasc sau ma operez dupa o prima cezariana?
Maternitate privata
Are degetele atat de micute
Cauta surse sigure de informare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu